Friday, May 11, 2012

Sentimentul de inadaptare la societate la INFP

Fiind niste persoane sensibile, idealiste, perfectioniste, unii INFP simt ca nu se pot adapta lumii in care traiesc. Ca nu sunt intelesi, apreciati sau iubiti suficient de mult sau ca nu aduc o contributie semnificativa lumii. 

Lucrurile par si mai negre in perioade de stres si in stari de anxietate, cand nu indeplinesc asteptarile unor oameni sau nu mai fac fata unui loc de munca. INFP trec uneori prin ganduri si incercari de suicid. 

In societate oamenilor le place sa fie langa cei asemenea lor si avand in vedere raritatea celor INFP acestia isi gasesc mai greu locul in care sa se potriveasca. 

INFP trebuie sa-si cultive optimismul, sa se cunoasca cat mai bine, sa faca des lucruri care le fac placere si sa caute in continuare locul si oamenii potriviti deoarece intr-un final ii vor gasi.

Adaptare prin optimism
De asemenea un INFP trebuie sa isi aminteasca faptul ca nu e singur, la fel ca el si ceilelalti oameni intampina dificultati asemanatoare:

- Unii ENFP simt ca nu se potrivesc lumii, ca nu isi gasesc locul. Din cauza intuitiei lor, nu sunt capabili sa ramana mai mult timp fideli unui lucru pentru a avea acel sentimente la implinirii, al satisfactiei. Cei care vor aplica clasificarea, ordonarea dupa prioritati a ideilor si dorintelor lor, vor fi capabili sa isi transpuna ideile in realitate.

- Unii ESFJ au dificultati in a se adapta societatii. Ei trebuie sa inteleaga ca lumea nu depinde doar de atasamentul lor fata de valorile sau de purtarea lor de grija. Oamenii functioneaza pe structuri si principii general umane in care bun sau rau, gresit sau corect, meritoriu sau nu isi au locul si se armonizeaza intr-un tot. Acei ESFJ care vor intelege aceste nuante, se vor adapta cu succes societatii noastre.

- La fel si ESFP, ENTJ si ENFJ au dificultati in a se adapta vietii sociale.

Avand in vedere aceste lucruri INFP trebuie sa aiba incredere in el si in calitatile pe care le are, sa incerce sa se schimbe acolo unde poate, si sa isi urmareasca in continuare scopurile deoarece intr-o zi le va atinge.

Cat despre momentele de singuratate sau cand ne simtim neintelesi, internetul ne permite azi sa ne gasim mai usor grupuri de oameni cu personalitati si interese similare sau complementare.

No comments:

Post a Comment