Tuesday, May 15, 2012

Locuri de munca potrivite unui INFP

Acei INFP care se afla la locul pe care si-l doresc, pot indeplini lucruri extraodinare.

 Un INFP se simte cel mai in largul lui atunci cand lucreaza pentru o cauza care-l pasioneaza, intr-o atmosfera de lucru linistita, unde primeste indrumari intr-un mod delicat si in marea parte a timpului lucreaza singur.

Dar cum majoritatea locurilor de munca nu sunt asa, un INFP gaseste cu greu un job perfect pentru el si cateodata schimba chiar si cateva joburi intr-un singur an. Fiind o persoana sensibila INFP are probleme cu sefii care il critica sau cu acei colegi cu temperament conflictual. De asemena in lipsa unei cauza care sa-l pasioneze isi poate pierde motivatia. 

Posibile joburi pentru INFP:

Scriitor - cei mai buni scriitori ai omenirii au fost INFP, si putem adauga si ca cei mai de succes avand-o in vedere pe J K Rowlings (autoarea seriei ce-l are personaj principal pe Harry Potter). Analiza profunda a ceea ce simt si bogata lume interioara le permit acestora sa creeze lumi fantastice care captiveaza audienta. 

J K Rowlings este un scriitor INFP de succes
Mediator, Psiholog, Psihiatru - INFP sunt tipic buni in a gasi solutii la problemele altora pentru ca ei intuitiv inteleg bine punctul de vedere si simtamintele celuilalt, dorind mult sa ii ajute
 
Consilier, Lucrator social, Profesor - INFP sunt gasiti des in arii ale serviciilor sociale, in invatamant sau consiliere. Sunt cei mai satisfacuti atunci cand lucreaza pentru binele celorlalti

Preot
Muzician, Compozitor, Poet
Pictor, Ilustrator
Editor, redactor artistic

Pe langa aceste meserii corelate de multi ani cu cei INFP, mai exista si varianta altor meserii:

Bibliotecar
Arheolog
Gradinar
Antreprenor
Middle Manager - A fi urmatorul la comanda dupa seful mare pare sa ii multumeasca pe unii INFP

Back office jobs ca arhivist
Dispecer 112
Controlor de trafic aerian
Dog walker daca iti plac cainii
Fotograf (de stoc sau natura, nu atat de nunti si alte evenimente)
Resurse umane
Asistent cercetare&dezvoltare

Asa cum mai sunt si meseriile mai nou aparute, care par a se mula pe dorinta unui INFP de a lucra singur si care cad in categoria lucrul la calculator:

Un INFP lucreaza cel mai bine singur
Administrator site
Operator date
Blogger, Editor online - platit pentru recenzii sau poti castiga din reclame gen Adsense
Antreprenor online
Programator
Designer
Marketer online, SEO

Un INFP nu trebuie insa sa se limiteze doar la aceste sugestii. Cu starea de spirit potrivita (asteptari mai mici, controloarea sensibilitatii si rationalizarea criticilor primite) si/sau langa oamenii potriviti, acesta se poate incadra in orice tip de job.

Dar cum idealistii aspira la jobul perfect iata o diagrama care ii poate ajuta sa se decida asupra asupra a ce job sa aleaga:

Diagrama pentru a descoperi directii in cariera


No comments:

Post a Comment